ACTA DE L’ASSEMBLEA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO A LA UNIVERSITAT JAUME I

Dimarts 24 de maig, a les 13 hores, a la Sala de premsa de l’edifici del Rectorat va tindre lloc l’assemblea de la Secció sindical de CCOO a la UJI, amb el següent
ORDRE DEL DIA:
1) Posició de CCOO davant la proposta de la Universitat d’establir una “productivitat individual”.
2) Observacions de CCOO a la proposta de la Universitat sobre el document de funcions dels/de les administratius/ves.
3) Informació sobre el Pla de pensions de l’UJI i posició de CCOO.
4) Presentació dels/de les nous/ves membres de la comissió executiva i de la nova alliberada.
5) Altres assumptes: nou format i nous continguts del lloc web; enquesta a l’afiliació, etc.
6) Torn obert de paraula
En primer lloc, es va excusar l’assistència a l’assemblea de Manuel Orenga, de baixa per malaltia, i de Bartomeu Prior i Maties Segura, que hi eren fora de la Universitat per motius de treball.
A continuació, Mª José Boix i Begonya Herrero van informar del procés de negociació de la proposta de la Universitat d’establir una “productivitat individual”. En eixe sentit, la comissió executiva va manifestar que, després de diversos debats al respecte, no es portava cap proposta en ferm a l’assemblea, ja que són molts els dubtes i interrogants que la pròpia iniciativa de la Universitat deixa oberts.
En el debat a l’assemblea es van fer palesos molts interrogants respecte de la proposta, com ara:
a) Per què només s’obri al col•lectiu d’administratius/auxiliars administratius
b) No sabem si l’empresa preveu quin tipus de substitució tindran les persones que reben aquesta productivitat: com que hi ha una partida limitada de diners, qui cobrarà el complement mentres dure la substitució?
c) No sabem si la proposta és veritablement optativa per als administratius/auxiliars admtius. o, en els llocs on només hi haja una persona, se l’obligarà a prestar eixe servei.
d) Creiem que es contradiu el principi de les 35 hores, ja que si en aquesta consecució sindical ja quedava clar que, en els llocs de treball que comportaven una vesprada, ja no se n’anava a fer cap. Veiem una falta de previsió en aquestes qüestions.
e) En conjunt no deixa de ser un greuge comparatiu a molts nivells: amb altres categories laborals, amb les persones que actualment per la flexibilitat horària ja estan fent un horari vespertí, amb les persones que volen gaudir del complement i els crea malestar entre els companys, amb els caps dels serveis respectius, que veuran minvada l’eficàcia
f) Una proposta seria: per què no es perfilen places amb l’horari de vesprada i amb això no es crearia cap greuge?
g) Per què hi ha serveis inclosos en la proposta que disposen de caps de negociat que han de fer necessàriament una vesprada, per tant creiem que ja han cobert la necessitat.
Per tot això es va aprovar per assentiment encomanar a la comissió executiva que elabore un llistat de totes les qüestions pendents d’aclarir que s’en deriven de la proposta. Com que la Universitat no sembla ara tindre especial pressa en sotmetre a aprovació la proposta, la comissió enviarà a l’afiliació el llistat per tal que puga ser completat i després traslladat a l’empresa, en el ben entès que, de no haver resposta satisfactòria als dubtes, la representació sindical de CCOO no podrà donar-li suport.

A continuació, també Mª José Boix i Begonya Herrero van exposar l’alternativa elaborada envers la proposta de la Universitat per al catàleg de funcions dels/de les administratius/ves. A continuació, es va obrir un debat en el qual es van fer diverses observacions:
a) refer les tasques que perfilen els llocs per tal que siguen més generals, evitant així tasques “específiques” que no són tal sinò per raó del servei. Per tant, cal també evitar que les tasques es classifiquen per centres/serveis.
b) particularment es va acordar incloure a les definicions de funcions de tots els col•lectius un paràgraf que limite la clàusula residual (que a la proposta de la Universitat diu “En general, qualsevol altra tasca, afí a la categoria del lloc i semblant a les que s’han descrit anteriorment, que li encomanen els seus superiors jeràrquics”) tot afegint: “prèvia negociació amb la representació sindical”.

La informació sobre el Pla de pensions de la UJI la va donar el nostre representant a la Comissió de control del Pla, Manolo Quixal. Al respecte, cal destacar que la seua intervenció en la darrera reunió de la Comissió va fer possible que l’entitat dipositària/gestionadora del Pla (BANCAIXA/ASEVAL) renunciarà al cobrament del 2% de la inversió en el cas de mobilització a un altre pla i que es comprometera a presentar al més aviat possible un pla d’anivellament i una proposta d’assegurança col•lectiva de vida.
En acabar la seua exposició, l’assemblea no sols va ratificar l’actuació del company Quixal a la Comissió sinó que també li va felicitar per ella.

A continuació es van presentar a la resta d’assistents a la Secció Sindical els components de l’actual comissió executiva, amb inclusió de la nova alliberada, Trini Conde. Formen part de la comissió executiva: Juan Emilio Adrian Serrano (Ajudant de Psicologia evolutiva i de l’educació), Mª Isabel Andúgar Andreu (Professora associada laboral, de Filologia alemanya), Artur Aparici Castillo (Professor Titular d’Escola Universitària, Sociologia), Carles Bellver Torlà (del Centre d’Educació i Noves Tecnologies), María José Boix Juan (Cap del negociat de seguiment pressupostari i plantilles), José Feliciano Fuentes Ballesteros (Oficial de laboratori, del Dpt. de Tecnologia), Begonya Herrero Sales (Secretària de Vicerectorat), Manuel Orenga Suliano (Cap d’operació, del Servei d’Informàtica), Martín Piñana Mormeneo (Oficial de laboratori, del Dpt. de Tecnologia), Bartomeu Prior Romero (Cap del Servei de Llengües i Terminologia), Josep Manuel Quixal San-Abdon (Professor Titular d’Escola Universitària, Filologia Catalana), Mª Josep Senent Vidal (Professora Titular d’Escola Universitària, Dret Mercantil) i Rafael Velasco Llorente (Funcionari de Carrera, Auxiliar de serveis)

També es va informar a l’assemblea de les iniciatives que estan en marxa per tal de donar-li un nou impuls a la Secció sindical, com ara, el canvi de format i de continguts a la pàgina web i la realització d’una enquesta de satisfacció a l’afiliació.

Així mateix es va donar compte d’altres assumptes, com ara la iniciativa engegada per a formar una comissió d’auxiliars de serveis que elabore una proposta de temari per a les futures oposicions; o els assumptes inclosos a l’ordre del dia de la Mesa negociadora del proper dia 26 de maig de 2005.

L’assemblea es va tancar després de reiterar l’agraïment a les afiliades i els afiliats presents per haver realitzat l’esforç d’assistir i de demanar la seua participació, molt particularment en fer arribar a la comissió executiva tots els suggeriments que consideren oportú.

I sense més assumptes que tractar, es va alçar la reunió a les 14:45 hores.