ACTA DE LA MESA NEGOCIADORA DE LA UNIVERSITAT JAUME I

Acta núm.3/2005
Data: 26 de maig de 2005
Lloc: Sala de Juntes de l’edifici de Rectorat i Serveis Centrals i Sala de reunions RR0260SR.
Horari: de les 10.20 a les 12.15 i de 12.15 a 14.45

Assistents:

Representants de l’administració de la Universitat:
Vicente Cervera Mateu, president
Manuel Chust Calero
Francisco Marco Viciano
Francisco Lopez Benet
Rosa Grau Gumbau
Antonio Montañana Riera

Representants de la part social:
Josep Manuel Quixal San-Abdón (CCOO)
Artur Aparici Castillo (CCOO)
Manuel Orenga Suliano (CCOO)
Amparo Garrigues Gimenez(UGT)
Vicky Marcelo Marco (STEPV-IV)
Jacinto Pallares Mestre (CSIF)

Assessors de la part social
Martín Piñana Mormeneo (CCOO)
Joan Serrano (STEPV-IV)
Mª Jesús Tirado Roldán (UGT)
Vicente Esteve Cano (CSIF)

Secretari:
Vicente M. Sales Pascual

Excusen l’assistència
Enrique Vicedo Madrona

Ordre del dia

1r.-Lectura i aprovació si escau de l’acta de la sessió anterior ( s’adjunta Proposta )
2n.-Proposta Pla de Formació PAS 2005-2007 ( s’adjunta Proposta ).
3r.-Proposta de modificació de la Normativa sobre permisos, llicències d’estudi, semestres sabàtics i altres situacions de caràcter especial del personal docent i investigador de la Universitat Jaume I de Castelló ( s’adjunta Proposta )
4t.-Proposta de modificació de la RLT del PDI ( s’adjunta Proposta )
5è.-Torn obert de paraules.

Desenvolupament de l’ordre del dia

1.-Lectura i aprovació si escau de l’acta de la sessió anterior ( s’adjunta Proposta )

El President pregunta si hi ha observacions a l’acta i la representació de CCOO manifesta que hi hauria que incorporar les al•legacions manifestades per ells en un e-mail que van remetre al secretari de la Mesa, després d’un debat, s’acorda incloure-les, a continuació el President de la mesa posa a votació la redacció de l’acta, obtenint-se el següent resultat: a favor de la proposta, la representació de l’administració de la Universitat i les representacions de CCOO, UGT i CSIF, en contra la representació de l’STEPV-Iv.

S’acorda per unanimitat que els punts tres i quatre de l’ordre del dia s’estudien abans que el segon.

3r.-Proposta de modificació de la Normativa sobre permisos, llicències d’estudi, semestres sabàtics i altres situacions de caràcter especial del personal docent i investigador de la Universitat Jaume I de Castelló ( s’adjunta Proposta )

El Vicerector de professorat i Benestar Social presenta el document.

La representació d’UGT manifesta que, hi hauria que especificar clarament els articles modificats, hi hauria que afegir el risc durant l’embaràs i hospitalització, hi hauria que clarificar què s’entén per distinta localitat, a més hi hauria que fer extensible tots els permisos a les parelles de fet, adjunta una taula que reflecteix els distints supòsits.

La representació de CCOO manifesta que, no figura la impartició de cursos en altres Universitats com a convidat, hi hauria que incloureu. Després d’un debat s’acorda incloure en l’apartat de congressos, conferències, exàmens etc. la següent frase ” altres activitats docents o investigadores degudament documentades” i el temps de permís seria el necessari per realitzar l’activitat i el desplaçament

Per distinta localitat, s’acorda per homogeneïtzar que el tractament siga igual que en el PAS, la distant a més de 20 Km del lloc de treball.

Adjunt a l’acta consta la redacció de la modificació.

A continuació el President de la Mesa posa a votació la proposta de modificació de la normativa de permisos, llicències d’estudi etc., obtenint-se el següent resultat: a favor de la proposta amb les modificacions introduïdes i que consten en el document annexat, la representació de l’administració de la Universitat i les representacions de CCOO, UGT i CSIF, abstenint-se la representació de l’STEPV-Iv.

4t.-Proposta de modificació de la RLT del PDI ( s’adjunta Proposta )

El Vicerector de professorat i Benestar Social en primer lloc demana disculpes pel retard en la remissió del document, el motiu ha segut que no s’ha pogut tancar abans la negociació del document, en ell sols consten la creació de places, a continuació explica el document.

Francisco Marco manifesta que, falta una plaça de Didàctica de la Expressió Musical.

La representació de CCOO manifesta que discrepen del procediment, reiteradament s’ha demanat que en Mesa Negociadora es tracten els problemes abans de la solució.En Mesa Negociadora, hi ha que establir criteris a aplicar, tant per modificacions, amortitzacions i creacions, el debat de criteris ha de ser enriqueridor, després serà l’equip rectoral el que prenga la decisió. El Vicerector utilitza davant del Departaments que son els sindicats els que posen objeccions.

La representació del STEPV-IV manifesta que, estan d’acord amb el manifestat per la representació de CCOO, els criteris han de ser públics, la informació ha de ser prèvia.

El Vicerector de professorat i benestar social manifesta que, mai s’ha utilitzat als sindicats, sols he mencionat la Mesa Negociadora ¿ que se diga on?

La representació de CCOO manifesta que estan preocupats en relació amb les amortitzacions de places d’associat, i pregunta si es va a mantenir el criteri de reduir la dedicació, sense modificar el contracte.

El Vicerector de professorat i benestar social manifesta que, se modificarà la dedicació sense modificar el contracte.

A continuació el President de la Mesa posa a votació la proposta de modificació de la RLT, obtenint-se el següent resultat: s’aprova per unanimitat.

La representació de CCOO fa constar que en Mesa sols es tracta la creació de places, en la CEP també les transformacions.

2n.-Proposta Pla de Formació PAS 2005-2007 ( s’adjunta Proposta ).

La Vicerectora de Qualitat i Harmonització europea presenta la proposta.

La representació de CCOO presenta les següents objeccions al Pla presentat:, quan s’estableix que els cursos de Valencià mitjà es realitzen dins de l’horari laboral hi hauria que dir el Valencià superior, per ser el mitjà requisit del lloc de treball, en quan a la formació externa hi hauria que establir uns paràmetres, sobre quan la paga el Pla o en quina proporció i quan el servei, hi hauria també que establir-se els sistemes d’avaluació, certificació en la formació no presencial, l’horari d’impartició de la formació dins de la jornada de treball no es el més adequat, tindria que ser de 8 a 9:30 i de 13:30 15:00.

La representació d’UGT manifesta que hi ha gent que encara no té el mitjà de Valencià a la que hi ha que atendre, però ara també hi ha que primar el superior, si tot el personal té un crèdit de 40 hores de formació en horari de treball i per exemple el superior de Valencià son 70 hores, 40 serien considerades de treball i la resta recuperables. També proposa matrícula lliure per anar sols a l’exàmen, en cursos d’informàtica i idiomes.

La representació de l’STEPV-IV manifesta que, no està d’acord amb establir l’acreditació sols en

cursos d’idiomes i informàtica, si el tema ha d’estar en el Pla de formació que una persona puga acreditar-se en qualsevol àrea, també es pot traure d’aquest document i establir-lo en un altre.

5è.-Torn obert de paraules.

La representació d’UGT sol•licita que se facilite a les centrals sindicals presents en la Mesa una còpia de les borses de treball vigents, sobre el catàleg de funcions hi hauria que estudiar les funcions del administratius i dels auxiliars de serveis, les borses de treball hi hauria que donar més temps per la presentació de sol•licituds i l’exàmen no realitzar-se tant prompte, hi hauria que establir un Pla de millora dels laboratoris amb uns principis rectors.

Sent les 14.45, i sense més assumptes per tractar es dona per conclosa la sessió i l’ordre del dia de la present convocatòria, facultant a continuar negociar sobre els punts que no hi ha acord del Pla de Formació, en el cas d’alcançar un acord seria considerat com acordat en Mesa Negociadora.

El secretari

Vist i plau

El president