ACTA DE LA MESA NEGOCIADORA DE LA UNIVERSITAT JAUME I

Acta núm.10/2006
Data: 12 de desembre de 2006
Lloc: Sala de Juntes de l’edifici del rectorat i serveis centrals.
Horari: de les 10.00 a les 12.30.

Assistents:

Representants de l’administració de la Universitat:

Joan Serafí Bernat Martí.

Representants de la part social:

Artur Aparisi Castillo (CCOO)
Josep Manuel Quixal San-Abdón (CCOO)
Luis Callarisa Fiol (CCOO)
Amparo Garrigues Gimenez (UGT)
Fernando Vicente Pachés (UGT)
Miguel Perez Franciosco (STEPV-Iv)
Jacinto Pallares Mestre (CSIF-CSI)

Assessors de la part social

Secretari:
Vicente M. Sales Pascual

Excusen l’assistència
Vicente Cervera Mateu
Francisco Lopez Benet.

Ordre del dia

1r.-Lectura i aprovació si escau de l’acta de les dos sessions anteriors.
2n.-Adaptació de la normativa i del document de carrera docent com a conseqüència del D 117/2006 del Consell.
3r.-Torn obert de paraules.

Desenvolupament de l’ordre del dia

1r.-Lectura i aprovació si escau de l’acta de les dos sessions anteriors.
El President de la Mesa pregunta als presents, si hi ha observacions a l’acta, els representants sindicals, manifesten que les observacions son de sintaxi i de vocabulari no del fons de l’assumpte. Es sotmet a votació la proposta d’acta, amb el següent resultat: s’aprova per assentiment de tots els presents, havent de remetre l’acta al servei de llengües per la seua correcció.

2n.-Adaptació de la normativa i del document de carrera docent com a conseqüència del D. 117/2006 del Consell.

El Vicerector de professorat explica la proposta de l’equip de govern de la Universitat que ve recollida en la proposta d’”adaptació de la normativa i del document sobre carrera docent com a conseqüència del D. 117/2006 del Consell”. També manifesta que l’STEPV-Iv, va presentar en el registre d’entrada de la Universitat en data 7 de desembre un escrit que conté unes consideracions al document de la Universitat.

Les representacions de CCOO i d’UGT manifesten que, hi ha una diferència abismal entre el document de la subcomissió i el document presentat. La por que té la Universitat està dimensionada, no es real, el Decret de la Generalitat, té l’objectiu d’afavorir a les persones afectades. Si la persona que ocupa la plaça vol renunciar a que la convocatòria siga l’establerta en la normativa fixada en el D 174/2002 del Consell, pot sol•licitar-lo i així seria i no seria la fixada en el D 117/2006. Les convocatòries de les altres Universitats valencianes, son totalment distintes a les que es derivarien de les de la UJI, en cas de que es portaren a terme segons la proposta presentada. Es podria produir un efecte cridada.

La representació de l’STEPV-Iv, fa un resum de l’ escrit presentat el passat 7 de desembre, còpia del qual queda annexat a l’acta, formant part d’ella.

La representació de CSI-CSIF manifesta que, es el document de la UJI es vàlid i hi ha que aplicar-lo.

El Vicerector de professorat, respon a les Centrals Sindicals, manifestant que: evidentment hi ha por a una possible impugnació, però no per motius institucionals si no per motius personals, hi ha que fer una convocatòria amb totes les garanties. La voluntat de l’equip de govern, no fa falta dir-lo, es estar al costat de la legalitat. Es dubtosa l’interpretació sindical de que puga ser renunciable el concurs de mèrits. El Coeficient que demanen de l’1’5 es pijor per als aspirants que el 0,1. S’ha introduït l’entrevista. Evidentment no es vol fer cap efecte cridada.

La representació de CCOO manifesta que, acceptarien la proposta si s’acceptaren dos condicionaments: l’entrevista amb el màxim de puntuació possible i que el coeficient corrector fora de l’1,5. També manifesta que en un procés negociador la confiança ha de ser mútua i no es poden introduir elements nous perquè no hi ha possibilitat de reaccionar. L’assessoria jurídica, no ha de decidir el que hi ha que fer, a d’informar per a què els òrgans prenguen les decissions.

La representació de l’STEPV-Iv pregunta si la Universitat es compromet a que en la primera Mesa Negociadora es tracte de les condicions laborals dels associats.

El Vicerector manifesta si es vol afegir algo més.

Les representacions sindicals manifesten que si s’accepten les seues esmenes: entrevista amb el màxim de puntuació possible i que el coeficient corrector fora de l’1,5, donarien el seu recolzament, en cas contrari, el seu vot es contrari, es el Consell de govern amb el seu pronunciament qui determina el vot.

Sent les 12.30 hores, i sense més assumptes per tractar es dona per conclosa la sessió i l’ordre del dia de la present convocatòria.

El secretari

Vist i plau

El president