Resolució de 25 de gener de 2008, del Rectorat de la Universitat Jaume I, per la qual es convoquen proves selectives per a la constitució d’una borsa de treball d’oficials de laboratori (Departament Enginyeria Mecànica i Construcció) de la Universitat Jaume I.

D’acord amb el punt cinquè del document que estableix els criteris per confeccionar convocatòries de selecció del personal d’administració i serveis (PAS) de la Universitat Jaume I, aquest Rectorat ha resolt convocar proves selectives per a constituir una borsa de treball d’oficials de laboratori.

Primera. Requisits dels aspirants

a) Ser espanyol o nacional d’un estat membre de la Unió Europea o nacional d’aquells estats on, en virtut de tractats internacionals celebrats per la Comunitat Europea i ratificats per Espanya, siga d’aplicació la lliure circulació de treballadors en els termes en què aquesta es troba definida en el Tractat constitutiu de la Comunitat Europea.
b) Haver complit setze anys.
c) Estar en possessió del títol de batxiller, formació professional de segon grau o equivalent. En el cas de titulacions obtingudes a l’estranger cal estar en possessió de la credencial que acredite la seua homologació.
d) Acreditació dels coneixements dels idiomes oficials de la Universitat Jaume I.
En el cas del castellà, cal estar en possessió d’algun dels documents relacionats en l’Annex III o superar la prova específica que es realitzarà als aspirants que no posseïsquen nacionalitat espanyola, i anirà destinada a comprovar que posseeixen un nivell adequat de comprensió i expressió oral i escrita en aquesta llengua. El contingut de la prova d’acreditació de coneixements de castellà, seguint l’annex III del Reial decret 826/1998, de 20 de juliol, pel qual s’estableixen diplomes acreditatius del coneixement d’espanyol com a llengua estrangera (BOE núm. 181, de 29 de juliol), contindrà una part oral i una escrita.
En el cas del valencià, cal acreditar coneixements de valencià de nivell mitjà amb algun dels documents relacionats en l’Annex III o superar la prova específica corresponent. Aquesta prova seguirà el programa d’aquest nivell establert per la Universitat Jaume I (http://sic.uji.es/serveis/slt/cursos/sltf113.html). D’acord amb el contingut d’aquest programa, s’elaborarà la prova corresponent, que contindrà una part oral i una part escrita.
La realització d’ambdues proves correspon al Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Jaume I.
e) No patir malaltia ni estar afectat per limitació física o psíquica que siga incompatible amb el compliment de les corresponents funcions.
f) No haver sigut separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques, ni trobar-se inhabilitat per al compliment de les seues funcions públiques.
g) Els aspirants la nacionalitat dels quals no siga l’espanyola hauran d’acreditar, igualment, no estar sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedisca, en el seu estat, l’accés a la funció pública.
Aquests requisits han de posseir-se el dia de la finalització del termini de presentació de sol•licituds, i mantindre’s fins al moment de la signatura del contracte de treball.
Si en qualsevol moment posterior a l’aprovació de la llista d’admesos i d’exclosos, fins i tot una vegada finalitzat el procés selectiu, si s’adverteix inexactitud o falsedat en les sol•licituds o en la documentació aportada pel personal aspirant, aquesta es considerarà defecte que no es pot esmenar i es resoldrà l’exclusió en el procediment.

Segona. Presentació de les sol•licituds

Les sol•licituds, emplenades d’acord amb el model que figura a la direcció electrònica: http://sic.uji.es/serveis/rec-hum/docs/ Sol•licitud de participació en borsa de treball, s’han de presentar al Registre General de la Universitat Jaume I o per qualsevol dels procediments establerts en l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en el termini de 10 dies naturals a partir del dia següent a la seua publicació al tauler d’anuncis de Recursos Humans.

En l’apartat «Codi» de la sol•licitud haurà de figurar el número

Les instàncies presentades a les oficines de correus hauran de complir el procediment establit en l’article 205.3 del Reglament dels serveis de correus: les instàncies es presentaran en sobre obert perquè l’empleat hi estampe el segell de dates en la part superior esquerra, i hi figurarà amb claredat el nom de l’oficina i la data.

A la sol•licitud s’afegirà la següent documentació:
a) Una fotocòpia del document nacional d’identitat.
b) Una fotocòpia del document que acredite els coneixements dels idiomes oficials de la Universitat Jaume I, establerts a la base primera d) d’aquesta convocatòria.

Els aspirants que no siguen de nacionalitat espanyola i que tinguen dret a participar hauran de presentar fotocòpia del document que acredite la seua nacionalitat.

Tercera. Sistema de selecció

Consistirà en la realització d’una prova teòric pràctica relacionada amb el temari que figure en l’annex I de la present convocatòria.
Aquest exercici se puntuarà de 0 a 10 punts, sent necessari obtindre un mínim de 5 punts per a superar-ho.
El resultat final d’aquest procés de selecció vindrà determinat per la puntuació obtinguda en la prova obligatòria i eliminatòria.

Quarta. Tribunal de selecció

L’estructura del tribunal qualificador és la que figura en l’annex II d’aquesta convocatòria.
Els membres del tribunal s’abstindran d’intervenir quan coincidisca en ells alguna circumstància de les previstes en els articles 28 i 29 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
El president podrà sol•licitar dels membres del tribunal una declaració expressa de no trobar-se en cap de les circumstàncies previstes en els articles mencionats.
El tribunal resoldrà tots els dubtes que sorgisquen de l’aplicació d’aquestes normes, així com allò que es produïsca en els casos no previstos.
El procediment d’actuació del tribunal s’ajustarà en tot moment al que disposa la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Cinquena. Llista d’admesos i realització de les proves
Una vegada finalitze el termini de presentació d’instàncies, el rector dictarà una resolució per la qual s’aprovarà la llista de persones admeses i excloses en aquest procés selectiu, així con la composició del tribunal de selecció encarregat de jutjar-lo.
La data de realització de les proves eliminatòries s’anunciarà amb una antelació mínima de 48 hores, al tauler d’anuncis del Servei de Recursos Humans i a la pàgina web que té assignada al Servei d’Informació del Campus (SIC): http://sic.uji.es/CA/serveis/rec-hum/seleccio.

Sisena. Recursos

Aquesta convocatòria, les bases d’aquesta i tots els actes administratius que se’n puguen derivar i de les actuacions del tribunal, podran ser impugnats per les persones interessades en els casos i forma que estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Així mateix, l’administració, si escau, podrà revisar les resolucions del tribunal, d’acord amb la mencionada norma.

El rector,

Francisco Toledo Lobo
Castelló de la Plana, a 25 de gener de 2008

ANNEX I
TEMARI ESPECÍFIC

  1. Propietats generals i normativa dels assajos de materials de construcció.
  2. Petrís naturals: característiques, aplicacions, assajos e interpretació dels resultats.
  3. Ceràmics: característiques, aplicacions, assajos i interpretació dels resultats.
  4. Conglomerats: característiques, tipus, aplicacions, assajos i interpretació dels resultats.
  5. Formigó i morters: característiques, tipus, aplicacions, assajos i interpretació dels resultats.
  6. Acers per a la construcció: característiques, tipus, aplicacions, assajos i interpretació dels resultats.
  7. Fustes: característiques, varietats, aplicacions, assajos i interpretació dels resultats.
  8. Bituminosos: característiques, tipus i aplicacions.
  9. El terreny: reconeixement i proves de servei.
  10. Estructures de fàbrica: característiques, tipus, construcció i les proves de servei.
  11. Estructures de fusta: sistemes, construcció i proves de servei.
  12. Estructures de formigó: construcció i proves de servei.
  13. Estructures metàl•liques: construcció i proves de servei.
  14. Tancaments de façana: aplicacions, assajos i proves de servei.
  15. Revestiments: aplicacions, assajos i proves de servei.
  16. Cobertes: aplicacions, assajos i proves de servei.

ANNEX II
Tribunal titular

President: el rector o persona en qui delegue.
Vocals: Quatre en representació de la Universitat Jaume I.
Secretari: El cap del Servei de Recursos Humans o la persona en qui delegue, que actuarà amb veu però sense vot.

Tribunal suplent

La mateixa estructura.

ANNEX III

  1. Acreditació coneixements del castellà
    a. Titulació universitària expedida per una universitat espanyola.
    b. Títol de Batxillerat (BUP) o Batxillerat (LOGSE) expedit per l’Estat Espanyol.
    c. Títol de Tècnic especialista (FP2) expedit per l’Estat Espanyol.
    d. Títol de Graduat Escolar expedit a l’Estat Espanyol.
    e. Diploma Superior d’Espanyol com a Llengua Estrangera o Certificat d’Aptitud en Espanyol per a Estrangers expedit per les escoles oficials d’idiomes.
    f. Graduat escolar.

  2. Acreditació coneixements del nivell mitjà de valencià
    a. Certificat nivell mitjà de coneixements de valencià expedit per la Universitat Jaume I o equivalent segons l’acord publicat a la següent adreça electrònica http://www.uji.es/serveis/slt/cursos/taula.html
    b. Acreditació d’haver cursat i aprovat Valencià en tots els cursos de Batxillerat Unificat i Polivalent.
    c. Acreditació d’haver cursat i aprovat Valencià en tots els cursos de Formació Professional.
    d. Acreditació d’haver cursat i aprovat Valencià en tots els curs de Batxillerat.
    e. Certificar d’haver superat la prova de Valencia nivell mitjà en altres convocatòries per a la provisió de llocs de treball de la Universitat Jaume I.