CCOO INFORMA – DEDUCCIÓ DE 400 EUROS DE L’IRPF DES DE LA NÒMINA DE JUNY

El Real Decret Llei 2/2008, de 21 d’abril, ha establert una deducció de la quota líquida de l’IRPF, amb efectes des de l’1 de gener de 2008. La quantia d’aquesta deducció serà de fins a 400 euros anuals i podrà ser aplicada a les rendes rebudes del treball, d’activitats econòmiques o pensions.

El RD de 23 de maig de 2008 estableix els mecanismes per a aplicar anticipadament aquesta deducció sense haver d’esperar a presentar les declaracions de l’IRPF de l’exercici 2008.

L’avançament es realitza mitjançant la disminució de les retencions de l’IRPF en les rendes del treball que suporten les persones treballadores a les seues nòmines. I es realitzarà de la següent manera:

A la nòmina del mes de juny de 2008: Les retencions de l’IRPF d’aquest mes seran de 200 euros menys, com a màxim.

     <b>  * Podeu comprovar-lo a la vostra nòmina* </b> A l'apartat Retencions, baix de Concepte, us apareixerà el següent: IRPF, un tant per cent i una quantitat. Heu de calcular el tant per cent d'aquesta quantitat i, aleshores, comprovareu que la quantitat que ha resultat es superior en 200 euros a la que apareix a continuació, a l'apartat Quantia.

A les nòmines dels mesos des de juliol fins a desembre de 2008 dismunuirà la retenció habitual per a completar la reducció de les retencions de 2008 fins els 400 euros.
Si una persona no soporte retencions a les rendes de l’any 2008, es a dir, no se li descompta a la nòmina cap quantitat per IRPF, no podrà veure anticipats els efectes econòmics d’aquesta nova deducció

De tota manera, si teniu qualsevol dubte sobre aquesta deducció o el seu càlcul, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.