LLUITAR CONTRA LA CRISI: DONAR PRIORITAT A LES PERSONES
La CES demana un Nou Pacte Social a Europa
Els treballadors, sense tenir cap culpa, estan pagant un preu molt elevat pels excessos imprudents
i cobdiciosos del mon dels negocis, especialment els bancs: l’atur està creixent, el treball precari i la pobresa s’estan estenent, el poder adquisitiu està baixant i el deute públic s’està incrementant.
La CES s’ha posat per això a l’ofensiva per demanar un Nou Pacte Social a Europa que contempli els cinc punts fonamentals següents:

• Un ampli programa de recuperació per a aconseguir més i millors treballs per a protegir l’ocupació en indústries clau, per a invertir en tecnologies noves i sostenibles, i per a mantenir serveis públics vitals.

• Millors pagues i pensions, estats del benestar més forts, millors prestacions per a protegir el poder adquisitiu i drets de participació eficaços que permetin aixecar les economies.

• Posar fi a les decisions recents del Tribunal Europeu de Justícia que han
afavorit les llibertats del mercat per sobre dels drets fonamentals i els convenis col·lectius, confirmant els objectius socials del mercat intern i garantint la igualtat de tracte i la igualtat de salari per als treballadors migrants desplaçats.

• Una regulació eficaç dels mercats financers, una distribució justa del benestar, i que no hi hagi un retorn al capitalisme de casino o el ‘aquí no ha passat res’ dels darrers 20 anys als mercats financers.

• Un Banc Central Europeu compromès amb el creixement i la plena ocupació i no tan sols amb l’estabilitat dels preus.

Doneu suport a les mobilitzacions europees de la CES els dies 14, 15 i 16 de maig i participeu a les manifestacions de la CES a Brussel·les, Berlín, Praga i Madrid.