Ordre del dia:

  1. Informe del President
  2. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de la modificació del calendari acadèmic 2022/2023.
  3. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta d'acceptació de la cessió de 33 places de la taxa de reposició d'efectius de PDI de la Universitat Politècnica de València.
  4. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de canvi d'adscripció d’àrea de coneixement.
  5. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de canvis de dedicació docent de professorat ajudant doctor.
  6. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de barems específics per a concursos de professorat ajudants doctors.
  7. Torn obert de paraules

Desenvolupament de la reunió:

1 Informe del President

Comença l'informe del president resumint l'informe del POD, indicant que es deixarà a la web ben aviat. En graus els crèdits estan tots coberts al 99%, sent una mica més baix en medicina. A màsters tenim un cas semblant, tots gairebé al 96% però el màster de Riscos laborals està al 50%, encara que no són resultats definitius

Pel que fa a professorat en general s'està entre el 40 i 50% de funcionariat en graus, però hi ha títols que segons la LOSU cal revisar, com a medicina, criminologia i educació infantil. La LOSU demana que arribi al voltant del 90% de funcionariat en graus
Hi va haver una reunió dimecres de la setmana passada a Madrid sobre la LOSU on van assistir totes les universitats i els van explicar que l'esborrany que ja tenim disponible sembla que té pocs canvis respecte al que es pretén aprovar.

S'ha insistit que si no hi ha partida pressupostària no s'obligarà a aplicar segons quines coses que es recullen a la LOSU. Si tot va bé s'espera que s'aprovi la LOSU a l'abril del 2023 .

Es pregunta comenta si hi ha més informació sobre la promesa de Ximo Puig de pujar el pressupost d'universitats. Modesto Fabra contesta que s'està pendent de concretar els imports del 2023, encara que sí que s'ha consolidat el pressupost del 2022. Es comenta també que s'espera que aquesta negociació comenci al novembre, per la qual cosa no és molt probable que no estigui fins al febrer, cosa que dificulta el tema de terminis. Pel que fa al conveni col·lectiu, els serveis jurídics de la GVA estan analitzant la fórmula per resoldre els problemes de l'augment del cost màxim autoritzat. S'espera que es reculli a la llei, per la qual cosa se suposa que així se solucionés el problema. S'insisteix que això és la informació correcta no la que ha aparegut recentment als mitjans de comunicació

2 Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de la modificació del calendari acadèmic 2022/2023.

La modificació que es proposa a petició dels responsables del grau de medicina és la possibilitat de fer les proves de COE en dissabte. Això es justifica perquè com es fan a l'hospital és el més lògic i coherent. Això passaria 3 dissabtes a l'any. És important que es pugui regular perquè si no, no pot aparèixer al SIA ni programar-se d'una altra manera.

Es comenta que és una incidència excepcional només per a medicina i només per a les COE. S'aprova per assentiment

3 Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta d'acceptació de la cessió de 33 places de la taxa de reposició d'efectius de PDI de la Universitat Politècnica de València.

S'informa que després de negociacions amb la UPV s'ha considerat la cessió de 33 places, que permeten després de la reserva del 15% de Ramon i Cajal etc. permet pràcticament acabar amb la llista d'espera. S'espera que es consumeixin totes les places.

S'aprova per unanimitat.

4 Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de canvi d'adscripció d’àrea de coneixement.

Una professora PCD del departament de didàctica vol canviar al departament de matemàtiques. Es pretén accelerar aquest canvi, ja que ja s'ha quedat tres vegades deserta una plaça de professorat associat en matemàtiques amb la qual cosa soluciona el problema docent que presenta actualment.

S'aprova per assentiment

5 Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de canvis de dedicació docent de professorat ajudant doctor.

A l'àrea de llengua espanyola hi ha una baixa de llarg termini i per solucionar-ho es proposa canviar un ajudant doctor de tipus I a tipus II.

S'aprova per assentiment.

6 Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de barems específics per a concursos de professorat ajudants doctors.

Àrea didàctica expressió Corporal presenta aquest barem per a ajudant doctor.

S'aprova per assentiment.

7 Torn obert de paraules

Es pregunta pel teletreball i la situació dels concursos de mèrits. S´informa q el teletreball està aprovat i actiu, i han arribat 2 sol·licituds que estan en tramitació. El concurs s'espera que surti avui.

Es comenta que hi ha arribat queixes dels caps de servei sobre la dificultat d'implantar el teletreball. Hi ha caps de servei que indiquen que elaborar el document de teletreball per part del cap de servei és força laboriós i complicat, ja que comporta l'elaboració d'informes que són força costosos. Es comenta que no és coherent que si no s'avalua el treball presencial no té sentit avaluar el treball de teletreball. L'empresa indica que, per exemple, el nombre de trucades no es registra, i que el document s'entén que és laboriós, però no complicat. Comenta que si el cap de servei necessita ajuda se'l pot ajudar i donar formació, i informa que quan algú fa feina presencial si està controlat, doncs es visibilitza la seva feina. L'objectiu indica que al teletreball s'ha d'assegurar que durant l'horari estigui disponible el treballador. Indica que si la o el cap de servei no sap, es pot formar o ajudar. La filosofia és fer a poc a poc la implantació del teletreball i confirmar que es manté la productivitat. Es convida que si necessita ajuda es sol·licite.

Jordi Pilar sol·licita una reunió tècnica sobre aquest tema.

Ángel Barragán planteja tema de les enquestes. Demana que s'informi de com van avançant els esborranys i se convide als sindicats a la fase d'estudi, per poder col·laborar, que no s'espere al final perquè s'hagen de discutir canvis en el moment de l'aprovació. Demana que les enquestes siguen presencials perquè avaluen al alumnat que realment han assistit a la docència. L'empresa indica que si s'està treballant en canvis importants a les enquestes i que estudiarà com traslladar aquesta informació.

Es pregunta si els representants d'àrea poden tenir reducció de docència. Es comenta que s'estudiarà.

S'informa que hi ha queixes de PI als i les que no li arriben correus institucionals que seria interessant que figuressen en aquestes llistes. Insistir que hi ha un tercer col·lectiu, el PI, a qui cal enviar també aquests correus i tindre'ls presents en les comunicacions que es fan a tota la comunitat universitària.