Ordre del dia:

  1. Informe del President.
  2. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de nomenament de professorat col·laborador honorífic.
  3. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de modificació de la Documentació per a l’organització del curs 2022/2023.
  4. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de convocatòria de places de Professorat Contractat Doctor amb caràcter interí amb la corresponent modificació de l'RLT de PDI.
  5. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de modificació de la RLT del PAS.
  6. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta d'adaptació de l'OPO d'estabilització del PAS.
  7. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de la Normativa per a la regulació del teletreball del PAS.
  8. Torn obert de paraules.
  9.  

Desenvolupament de la reunió:

1. Informe del President.
Joaquin Beltran es presenta, ja que es la primera Mesa Negociadora que presideix. El vicerector exposa que, segons comenta el Ministre, la LOSU es començarà a tramitar al juny i després hi hauran uns 6 mesos de negociació. S'espera que en breu tinguem un esborrany més ajustat al que serà la llei definitiva. El ministre també s’ha compromès en avançar en l’Estatut del professorat.
2. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de nomenament de professorat col·laborador honorífic.
Es proposa el nomenament de la professora associada en medicina Maria de los Desamparados Ferrándiz com col·laboradora honorífica. S’aprova per assentiment.
3. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de modificació de la Documentació per a l’organització del curs 2022/2023.
Es presenta un document amb els nous càrrecs que s'han aprovat recentment per a posteriorment passar-ho a CEP i consell de govern.
El document mostra els canvis, que corresponen a càrrecs, amb un canvi de 326 enfront de 333 crèdits. Hi ha altres canvis (p27 i 28) on es separa el comissionat de la rectora, on els delegats de la rectora a partir d’ara tindran una reducció que dependrà del treball que realitzen, en comptes de com fins ara que era un 50% de reducció.
L'Escola de doctorat, com centre de la Universitat, es planteja que tinga una reducció de 8 crèdits fixes al igual que tenen la resta de centres, perquè no s'han utilitzat mai malgrat que estava recollit a la normativa. A partir d'ara es recollirà aquesta reducció.
Com a resum es passa de 617 a 649 crèdits de reducció (pàg 33) i en la pàgina 34 apareix la reducció de l'Escola de Doctorat.
CSIF comenta per què el nostre professorat està a 32 crèdits donat que en la LOSU indica que la capacitat màxima és 24 crèdits. El vicerector proposa esperar-se a veure què diu la LOSU en la seua redacció definitiva, perquè canviar això ara seria un problema perquè el POD està ja pactat.
STEPV comenta que els càrrecs de coordinació d'àrea caldrien portar units crèdits de reducció, i realitzar-se una millor regulació, perquè de moment queda a criteri de cada departament. El vicerector comenta que això hauria de fer-ho el departament, perquè eixos crèdits s'assignen al Departament. Des del seu punt de vista és millor deixar que cada departament decidisca, perquè hi ha una diversitat tan gran que pot ser contraproduent.
S'aprova el punt 3 amb un vot en contra.
4. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de convocatòria de places de Professorat Contractat Doctor amb caràcter interí amb la corresponent modificació de l'RLT de PDI.
Al Departament de psicologia bàsica, clínica i psicobiologia es trau una plaça per a estabilització d'un Associat. Compleix amb tots els requisits de carrera docent. S'aprova per assentiment.
5. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de modificació de la RLT del PAS.
Andres Marzal intervé i explica les noves necessitats de secretariat als vicerectorats nous. Es realitzen també xicotetes correccions menors. Apareix una nova figura com es recull en el document.
L’STPV comenta que possiblement hi ha una errada perquè a la taula s'ha canviat l’horari de totes les places de jornada contínua a partida. Es confirma que és una errada. Al document no apareix això. L’1 correspon a jornada de matí, que no hi ha hagut canvis. Es comenta que caldria ficar a les taules les llegendes dels codis.
S'aprova amb una abstenció i resta de vots a favor
6. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta d'adaptació de l'OPO d'estabilització del PAS.
Carlos Martínez exposa que aquests canvis són l’adaptació al nou marc legal per a reduir la temporalitat (Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública). La forma d'accés pot ser concurs o concurs oposició. A més a més es vol consensuar un document únic per part de totes les universitats Valencianes amb els barems. S'aprova per assentiment
7. Anàlisis, discussió i informe sobre la proposta de la Normativa per a la regulació del teletreball del PAS.
El gerent comenta que la Normativa del teletreball s'ha discutit ja àmpliament en les taules tècniques, i que el nou equip té com a compromís electoral el la ficada en funcionament d'aquesta normativa.
Es comenten xicotets matisos. Es comenta que sembla que el personal de biblioteca té un desajust entre les escales si comparem aquesta normativa amb la de la Universitat de València. La resposta del gerent es que es pot anar ajustant en les posteriors revisions de la normativa.
Es demana concreció dels punts M i L. La resposta del vicerectorat es que aquests llocs necessiten de presència física.
UGT pregunta sobre la previsió de quan se ficarà en marxa la normativa. S'informa que s'espera que al setembre, encara que tindrem ritmes diferents ja que alguns teletreballs personals és possible s'activen abans.
Es pregunta si en l'aplicació de telefonia IP es podria indicar si la persona a la qual crides està en teletreball. El gerent comenta que es podria estudiar si es creu necessari i si és útil, però que l'objectiu és que no existeisquen diferències entre qui aquesta en teletreball i qui aquesta presencialment.
S'aprova el punt amb l'abstenció del CSIF.
8. Torn obert de paraules.
Es sol·licita data per a una Mesa tècnica per tractar el tema dels Associats amb la Plataforma d’Associats.
CCOO recorda que la capacitat de negociació és dels sindicats, no de les plataformes, per la qual cosa si es realitza una Mesa tècnica és important que també es convoque a la resta de membres de la ta Mesa tècnica.
CCOO sol·licita una taula tècnica especifica per a parlar dels PI. L'empresa comenta que és difícil i amb molta casuística l'equiparació dels PI a la resta de professorat però que la convocarà.
UGT comenta que la data final per entregar les actes de la convocatòria de juliol s'ha posat el 20 de juliol, per la qual cosa hi poden haver professorat que no puga complir aquest termini amb els terminis de la normativa. S’obri un debat entre alguns membres de la Mesa.
Es proposa que s'estudie una reducció de crèdits al personal sènior.
STEPV comenta que la Mesa tècnica d'associats ha d'incloure sempre als sindicats i dona suport a la convocatòria de la Mesa PI.
STEPV comenta que caldria actualitzar algunes bosses del PAS penjades en la web, com la del servei d’esports que cal separar els funcionaris de carrera dels interins, perquè existeixen diverses incongruències. El Cap de RRHH comenta que se pot parlar per veure com es pot fer.
CCOO recorda que també hem demanat en diverses ocasions Mesa Tècnica per parlar de la situació dels Tècnics de Laboratori.
Castelló de la Plana, 17 de juny de 2022.